Seamaster 2018 ITTF World Tour, Czech Open

Posted by

A 2018-as Cseh Nyílt ITTF kupa igen izgalmasan alakult és sok jó mérkőzést hozott. Liam Pitchford ismét remekelt, többek között Dima Ovtcharov legyőzésével, de az elődöntőben nem ment neki jól a játék, nem jöttek be a csodás fonákok. Szintén az elődöntőig jutott a tavalyi győztes Harimoto Tomokazu, bár idén kvésbé volt meggyőző a játéka, például Franziska Patrick inkább saját magát verte meg, mint a japán csodagyerek harcolta volna ki a továbbjutást.

A férfi egyéni döntőben végül a kínai Zheng Peifeng állt asztalhoz a portugál Marcos Freitas ellenében. A mérkőzés nagyon hullámzóra sikerült, hiszen az első szettben Marcos 7-1-re is vezetett, ahonnan azután kikapott. A következő szettekben is volt sok zsinórban megnyert és elvesztett pont. Általában a pontokat az a versenyző szerezte meg, amelyik akaratosabb volt és át tudta venni az irányítást a ponton belül. A kínai játékos vette többször magához a kezdeményezést és összesítésben 4-2 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A női egyéni döntőben a tavalyi ezüstérmes Ishikawa Kasumi és a kínai Wen Jia küzdött meg egymással. Nagyon kiegyenlített mérkőzést láthatott a cseh nézőközönség és a 4-2-es végeredmény talán nem is mutatja, mennyire kevés döntött a végén. Wen Jia nagyon jól játszott, de sajnos két szett végén is bizonytalankodott és ezek a pontok hiányoztak a végén. A japán Ishikawa kicsit jobban tudta kihasználni, hogy rövidebb mozdulatainak köszönhetően gyorsabb játékra volt képes – sokszor élmény volt látni, hogy milyen labdákat tudott elérni a tenyeres oldalon – és okosan próbálta hosszú labdákkal hátul tartani ellenfelét, végül megérdemelten kapta meg a győztesnek járó kupát.

A férfi párosok döntőjében, csodák-csodája, nemcsak kínai játékos, de még távol-keleti sem állt asztalhoz. Ezúttal a dán, német Patrick Franziska, Jonathan Groth páros játszott a svéd Mattias Falck, Kristian Karlsson ellen. A tavalyi győztes Franziska, Groth kettősnek sikerült megvédenie a kupát és egy kisebb megingáson kívül elég jelentősen sikerült felülmúlniuk az észak-európai ellenfelüket.

A női párosok döntőjében viszont csak a távol-keleten született játékosokkal találkozhattunk. A kínai Zhang Rui, Liu Gaoyang kettős találkozott a horvát, szingapúri Zeng Jian, Sun Jiayi párossal. Látszott a mérkőzés képén, hogy a kínaiak jobban össze vannak szokva és erősebb játéktudással álltak asztalhoz. A Zeng, Sun kettős sokszor zavarta egymást, nem láthattuk, hogy nagyon beszélgetnének, valamint nem is érezték egymást. A múlt héten még Bulgáriában ezüst érmes Zhang, Liu páros végül simán 3:0-ra győzött.

A magyar játékosok viszont remekül szerepeltek a hétvége folyamán. Gina a főtáblára jutva a kínai Liu Gaoyang ellen maradt alul papírforma szerint, de csak 4-2-re. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros a negyeddöntőben kapott ki a Majoros Bence, Lind Anders kettőstől. Jó volt látni, hogy 3 magyar játékos játszik egy asztalnál ilyen magas szinten. Bencéék a következő körben kaptak ki a későbbi győztes Patrick Franziska, Jonathan Grothtól, de így is bronzérem jutott nekik. A Póta, Ekholm páros sajnos a főtáblán egyből a később ezüst éremig jutó kettőssel került össze, de a Madarász Dóra, Pergel Szandra kettősnek is sikerült a főtáblára jutás. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Leave a Reply