Seamaster 2018 ITTF World Tour, Hungarian Open

Posted by

Végre megkezdődött a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség – ITTF idei versenysorozata. Szerencsénkre idén is Budapesten a BOK csarnokban csodálhattuk meg a világ legjobbjainak küzdelmét. Bár páran hiányoztak a nagy nevek közül, azért nem szűkölködhettünk a sztárok között. Akinek volt olyan szerencséje, hogy ki tudott látogatni az eseményre, az biztosan sok élménnyel gazdagabban mehetett haza.

A férfiak egyéni versenyszámában, bár más nemzetek képviselői is nagyon próbálkoztak, azért még egy kínai házidöntő jött össze. A világranglistán éppen második helyen álló Fan Zhendong találkozott a 17 éves Wang Chuqinnal, aki az ifik között is szép világsikerekkel büszkélkedhet, de itt is begyűjtött néhány skalpot. Végül azonban a 4 évvel idősebb Fan Zhendong meggyőző játékkal 4-1 arányban győzedelmeskedni tudott és megérdemelten nyert bajnoki címet.

A női egyéni küzdelmekben szintén nem találtak legyőzőre a kínai lányok. Wang Manyu találkozott a fiatal és feltörekvő Sun Yingshával. Itt is a tapasztalat döntött Wang Manyu irányában, bár nem olyan meggyőzően, mint a férfiaknál, hiszen 4-3 lett a végeredmény, tehát a döntő szettben dőlt el a bajnoki cím sorsa.

A férfi páros küzdelmekben a kínai Fan Zhendong / Yu Ziyang mérkőzött meg a fehérorosz Valdimir Samsonov / Pavel Platonov duóval. A távol-keleti páros simán 3-0-ra győzve kapta meg a kupát, főként Platonov gyenge játékának köszönhetően. A végére futotta még egy bemutató humoros pontra is, de izgalmakat itt nem láthattunk.

A női párosok között csak kínai játékosok léptek asztalhoz a döntőben. Bár a végeredmény itt is 3-0 lett, itt azért sokkal izgalmasabbak voltak a szettek és sok szép labdamenetet láthatott a közönség a helyszínen és az élő közvetítésen keresztül. Végül Chen Xingtong, Sun Yingsha párosan hagyhatta el győzedelmesen a küzdőteret, míg Chen Kenek és Wang Manyunak be kellett érnie az ezüst éremmel.

A magyar indulók közül többen szép eredményt értek el. A Póta Georgina, Matilda Ekholm páros az elődöntőben maradt alul így bronzérem jutott nekik. Madarász Dóra és Pergel Szandra páros is feljutott a főtáblára, így ők is begyűjtöttek értékes ranglista pontokat. Maradva a párosoknál Ecseki Nándor és Szudi Ádám a legjobb 8 közé jutott, míg Szita Márton a dán Tobias Rasmussennel az oldalán a főtábla első körében (16) esett ki.
Egyéniben Lakatos Tamás a legjobb 32 között búcsúzott egyedüli bejutóként a főtáblára. A női egyéni versenyszámban Pergel Szandra és Madarász Dóra is bejutott a legjobb 32 közötti főtáblára. Sajnos Póta Georgina is csak eddig jutott, mert a végül második helyen végzett Sun Yingsha itt búcsúztatta a jelenlegi legjobb női magyar játékost.

Leave a Reply