2017 ITTF női egyéni világkupa

Posted by

A kanadai Torontó melletti Markham városában került megrendezésre a meghívásos Női Egyéni Világkupa, ahova a kontinens viadalokról kerülhetett be 20 játékos összesen, örömünkre köztük volt Póta Georgina is.

Ami egy héttel ezelőtt a férfi világkupa versenyében történt, ahhoz foghatót ritkán látunk. A női versenyen elég simán történt minden, mint például mindkét elődöntőben 4-0-ás eredménnyel nyert az esélyesebb játékos. Viszont a döntő mindenkit kárpótolt, aki panaszkodott az izgalmak hiánya miatt. Az utolsó mérkőzésen a kínai házi-döntő keretében Zhu Yulin és Liu Shiven, a jelenlegi világranglista 2. és 4. helyezettje játszott egy hatalmas mérkőzést. Liu Shiven kezdett jobban, de korai vezetését hamar behozta a magasabban rangsorolt Zhu. A végén fej-fej mellett haladtak és a 7., döntő szettben Liu meccslabdáját hárítva végül Zhu nyert 2 ponttal.

A mérkőzés folyamán voltak vitatott pontok – csusza volt-e vagy sem -, amire az Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség nem sokkal a verseny után nyilatkozatban reagált. Ebben jelezték, hogy 2018-ban kísérleti jelleggel bevezetik a visszajátszás lehetőségét, ami nemcsak a csusza megítélésében lesz használható, de akár az ellenfél szervájának a szabályosságát is megkérdőjelezheti a játékosok. 2019-től pedig már minden nemzetközi versenyen ott kell lennie ennek a technológiának.

A magyar színeket képviselő Póta Georgina a B csoportba került sorsolás útján. Itt az ausztráliai Lay Jian Fangot verte először 4-1 arányban, majd gyakori páros társát, Matilda Ekholmot győzte le 4-2 arányban. A főtáblára kerülve Cheng I-Chinggel játszotta első mérkőzését, ahol 4-3-ra maradt alul. Ennek az eredménynek a rangját az is megadja, hogy Cheng I-Ching végül Miu Hirano legyőzésével a bronzérmet szerezte meg az utolsó napon. Bravo Gina!

Leave a Reply