Magyar lányok a Lengyel Nyílt Asztalitenisz Kupán

Posted by

A Lengyel Nyílt Asztalitenisz Kupa 2017. október 4 – 8. között kerület megrendezésre Częstochowa városában. Most a magyar színeket Fehér Orsolya, Ambrus Krisztina, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz képviselte.

A női egyes küzdelmekben Fehér Orsolya az egyes csoportba került, ahol a fehérorosz Arlouskaya Alinától szenvedett vereséget 4-0 arányban, majd pedig a lengyel Katarzyna Wegrzyn győzte le őt 4-1-re. Így sajnos itt véget is ért a lengyelországi szereplés.

Szintén ebben a versenyszámban Ambrus Krisztina a harmadik selejtező csoportba került, ahol először a svéd Erika Frontot győzte le 4-1-re, majd a lengyel Agata Zakrzewskát 4-2 arányban. Így a csoportból az első helyen sikerült kijutni a főtáblára. Itt azonban a tavaly még a Szekszárd csapatában játszó, orosz származású Mikhailova Polina győzte le 4-0 arányban.

Harmadik versenyzők a női egyesek között Nagyváradi Mercédesz volt, aki a negyedik selejtező csoportban kezdte a küzdelmeket. Két győzelmének köszönhetően – a norvég Rebeka Carlsen 4-2, a szlovák Nikoleta Puchovanova 4-0 arányban – ő is bejutott a legjobb 64 közé. Itt sajnos a nagyon erős, lengyel színekben versenyző Li Qiantól kapott ki 4-0-ra. Li egyébként egészen az elődöntőig jutott el.

Pergel Szandra nem kellett, hogy a selejtező csoport küzdelmekben részt vegyen, így ő a főtáblán csatlakozhatott a többiekhez. Itt a cseh Katerina Tomasovska 4-2 arányú legyőzésével bekerült a legjobb 32 közé, de ott a japán Shiomi Maki búcsúztatta őt egy szintén 4-2-es meccsen.

Madarász Dóra szintén a főtáblás küzdelmekkel kezdett, de sajnos nagyon gyorsan az indiai, szinte kimondhatatlan nevű Sahasrabudhe Pooja megállított őt egy sima, 4-0-ás győzelmével.

Fehér Orsolya elindult még az U21-es női kategóriában is, de sajnos ott sem sikerült kijutni a főtáblára.

Leave a Reply