2017 ITTF World Tour Platinum, Hybiome Austrian Open

Posted by

Bár az Osztrák Nyílt Asztalitenisz Kupa az ITTF legmagasabb, platina besorolású versenyei közé tartozik, a nevezett versenyzők között nem képviseltette magát ezúttal a legszorosabban vett élvonal. A három nagy név a kínai csapatból nem lett nevezve ( remélhetően egyéb elfoglaltságuk miatt és nem a kínai incidenssel kapcsolatban ), így a fiatal Lin Gaoyuan kapott lehetőséget nemzetközi tapasztalat szerzésre.

Mint általában, most is két kínai versenyző találkozott a férfi egyes versenyszám döntőjében. Lin Gaoyuan, a feltörekvő és a kínai vezetés által támogatott tehetség találkozott a kicsit már ismertebb Yan Annal. A 20 éves Lin nagy csatában győzött és hozta a papírformát. A 4:1-re nyert mérkőzésen azért látszott, hogy a fiatal játékos nagyon tehetséges, de a labdabiztossága és tapasztalata még fejlesztésre szorul. A 2020-as olimpiára vagy az utána következőre azonban már odaérhet a legnagyobbak közé.

A női egyéni döntőben Wang Manyu győzte le honfitársát Gu Yutingot szettet sem veszítve. A 6. helyen rangsorolt Wang megérdemelten győzött a foghíjas mezőnyben esélyt sem adva nemcsak a döntőben, de a korábbi mérkőzésein sem az ellenfeleinek.

A férfi párosok küzdelmében viszont most nem találkozhattunk kínai játékosokkal. A japán Koki Niwa, Jin Ueda páros mérhette össze az erejét a Ruwen Filus, Ricardo Walther német párossal. A japánok türelmesen és a játék stílusát kontrollálva nyertek 3:1 arányban. Sajnos a játék kevésbé volt látványos, a labda mentetek többsége sok asztal fölötti rövid játékkal és ebből származó rontásokkal végződött.

A női páros versenyszám döntőjében a kínai Chen Xintong és Sun Yingsha párosa küzdött meg a japán Hashimoto Honoka és Sato Hitomi egységgel. A védő játékot játszó japánok jól kezdtek és motivált szép játékkal tettek szert előnyre. Később azonban a kínaiak nagy küzdéssel, türelemmel nehezen, de fordítani tudtak. Végül a döntő szettben már simán nyert a Chen, Sun páros, de a nagyon széles és nagy mozdulatokkal játszó japánokat élvezet volt nézni.

A magyarok közül most a női játékosaink nem indultak el. A férfiak közül Majoros Bence, Szudi Ádám és Lakatos Tamás másodikként végzett, Ecseki Nándor, Nagy Krisztián és Kosiba Dániel pedig harmadikként végzett a csoportjában, így senki sem került a további küzdelmekbe.

Leave a Reply