Védő játék Ma Long ellen

Posted by

Nemrég zárult a Kínai Nemzeti Kupa, ahol a kínai versenyzők mérik össze a tudásukat és amit az otthoni ranglista szempontjából talán a legfontosabbnak tartanak. Innen hoztam most egy érdekes mérkőzést, ahol a világelső Ma Long ellen küzd egy fiatal játékos Ma Te.

A remek játék alatt a lábmunka fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, főleg a védő részéről. Mindketten magas technikai tudásukkal és labdabiztonsággal rendelkeznek, ez ilyen szinten szinte alap, ezért annyira élvezetes nézni egy ilyen összecsapást.

Az első elgondolások ellenére a mérkőzés nem úgy indult, hogy Ma Long simán nyer. Az elején türelmetlenül játszott az esélyesebb játékos, míg a másik oldalról stabilan jöttek vissza a labdák és a közbeütések is bátrak voltak, valamint rendre megzavarták a támadó magabiztosságát. Ma Te így még szettet is tudott nyerni. Ma Long tapasztalata azonban segített és az elveszett szett után lenyugodott, nem sietett annyira, inkább csak a kidolgozott labdákat ütötte meg elemi erővel. Sajnos Ma Te bátorsága is itt kezdett alább hagyni és a mérkőzés második felében már sokkal kevesebbszer ütött közbe, amiért kár.

Kellemes játék nézést kívánok!

Leave a Reply