2017 ITTF World Tour Platinum Tokyo Open

Posted by

A Platinum sorozatba tartozó rangos nemzetközi versenyen ismét kínai győzelmek sorozatát láthattuk, mint a nemrég befejeződött világbajnokságon Düsseldorfban. Voltak néhányan, akik fáradtságra panaszkodtak – Timo Boll a világbajnokság után még a német bajnokság döntőjében is részt vett, pár nappal később már ezen a versenyen ütötte a labdát. Viszont a jövő héten következik a kínai kupa, ugyanúgy a Platinum sorozatból, így senki sem mehet még pihenni.

A női egyéni verseny döntőjébe a világbajnok Chen Meng és a 16 éves, szintén kínai Sun Yingsha került. Viszont a végeredmény, nagy csata után, váratlanul alakult. Öt szettben Sun legyőzte az első kiemelt Chen Menget, annak ellenére, hogy 3-1-re még vesztésre állt. Sokan kezdenek a Y2K generációról beszélni, amelyiknek Sun is tagja, hiszen ő is 2000 után született. Az új Y2K generáció kezd az idősebb, már sikereket elért versenyzőkkel egyre nagyobb csatákba bonyolódni. Hogy mekkora küzdelemről is beszélnek? Íme:

A férfi egyéni döntő ismétlése volt a világbajnoki döntőnek. Ugyanúgy Ma Long és Fan Zhendong találkozott itt is, mint a kupa első és második kiemeltje, de most nem volt olyan hatalmas csata. Fan Zhendong azért ismét mindent megtett, hogy felül kerekedjen, de Ma Longnak most egy kicsit jobban jött ki a lépés és határozottabban 4-1-re győzött. Ezzel a győzelemmel ismét sikerült megerősíteni a világranglistán elfoglalt első helyét.

A női párosok döntőjében, a világbajnoksághoz hasonlóan, az egyéni győztes is részt vett. Sun Yingsha oldalán Chen Xingtonggal még egy aranyat szerzett a koreai Jeon Jihee és Yang Haeun ellenében. Bár a kínaiak 0-2-ről kellett, hogy összeszedjék magukat, de végül sikerült és megérdemelten nyertek.

A férfi párosok döntőjében a papírforma győzedelmeskedett, hiszen az asztal egyik oldalán a világ jelenlegi legerősebb párosa, Ma Long és Xu Xin állt, a másikon pedig a hazai közönség utolsó arany esélyes versenyzői, Koki Niwa és Maharu Yoshimura. A kínai páros, hasonlóan az elődöntőhöz, gyorsan és határozottan bizonyította, ki a legjobb és zsebelhette be az aranyérmet.

Leave a Reply