2017 ITTF Világbajnokság – június 4.

Posted by
Wade Towsend @ ITTF cikke alapján

Címvédés: Ding Ning már harmadszor lett világbajnok női egyéniben itt, Düsseldorfban. Hogyha a riói olimpiai aranyérmét is figyelme vesszük, talán nem alaptalanul gondolják néhányan, hogy ő lesz a modern asztalitenisz egyik legjobb női játékosa. Ezzel viszont nő a teher a vállán. “Ide úgy jöttem, hogy nem gondoltam sikerül megint, harmadszor megnyernem a világbajnoki címet. A harmadik alkalom abban különbözik, a korábbiaktól, hogy akkor én érkeztem mint a címet elhódítani akaró játékos, most viszont én vagyok a rivalda fényben és a többiek jönnek úgy, hogy tőlem próbálják elszedni a címet.” Ding Ning

Xu Xin ismételt párosban: 2015-ben, Suzhouban Xu Xin nyert a férfi páros világbajnoki címet hang Jikével az oldalán. Düsseldorfban sikerült ismételnie, most fan Zhendong oldalán. Egy ideje már keringenek hírek arról, hogy mennyire biztos Xu Xin helye a kínai válogatottban, de ezzel az eredménnyel a páros versenyszámok elsőszámú játékosává vált bizonyosan. “Amint sikerült a másik kínai páros ellen nyernünk, tudtam, hogy egyetlen célunk lehet az aranyérem megszerzése a hazámnak.” Xu Xin

Sangsu meglepetése: Lee Sangsut még a radarok sem jelezték előre a világbajnokság előtt, így meglepetés volt, hogy Zhang Jike, Vladimir Samsonov és Wong Chun Ting megverése után bejutott az elődöntőbe. Lee brillírozott a fonák ütéseivel a hét folyamán és most már látszik az is, hogy a mezőny egyik leggyorsabb játékosa is lehet. De vajon elég lehet-e ennyi ahhoz, hogy a világsztár Fan Zhendongot is sikerüljön legyőzni az elődöntőben?

A hazaiak kedvencei elestek: Dimitrij Ovtcharov és Timo Boll is a nyolc között véreztek el a világbajnoki küzdelmekben, így érem nélkül maradtak. Míg a német csapat csalódott lehet az érmek és az eredmények területén, de ha azt vesszük figyelembe, hogy Timo Ma Longtól kapott ki és Dima pedig az isteni formában lévő Niwa Kokitól, akkor magasra emelt fővel távozhattak az asztaltól. Mindkét mérkőzés hatalmas csatát hozott, amit a helyszínen ülő nézők élvezhettek a leginkább.

Ugyanakkor a 13 éves japán csodagyerek is a nyolc között búcsúzott. Ha pedig nem szereti, hogy a koráról beszéljen mindenki, akkor említsük meg a fenomenális fonák ütéseit, amit most láthattunk tőle. Csak Xu Xin találta meg az ellenszerét, de valószínűleg két év múlva már egy kicsit, ha nem sokkal nehezebb lesz megtalálni az ellenszerét ezeknek az ütéseknek.

Leave a Reply