2017 ITTF Világbajnokság – június 3.

Posted by
Wade Towsend @ ITTF cikke alapján

Vége a szárazságnak, Tokió lesz a következő? 38 év telt el Japán utolsó aranyérme óta. Most viszont Kasumi Ishikawa és Maharu Yoshimura tett róla, hogy ne legyen egy 39. év és nagy csatában, vesztésről visszahozva sikerült 4-3 arányban megnyerniük a vegyes párosok világbajnoki címét a tájpeji Chen Chien-An, Cheng I-Ching ellen. A mérkőzés első két szettjében Yoshimura gyengélkedése miatt komoly hátrányba kerültek a japánok, a középjátékban kiegyenlítetten folyt a küzdelem, viszont a végére a japán férfi játékos nagyon belejött és ezzel sikerült nyerniük.
2020-ban Tokióban lesz a következő olimpia és a jövő héten dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy a asztalitenisz vegyes páros olimpiai versenyszám lesz-e. Vajon ez a győzelem pozitív irányba tudja-e befolyásolni a döntést?
“Nagyon örülök, hogy a vegyes párosok küzdelmei ilyen figyelmet kaptak itt, és ha 2020-ban, Tokióban lesz ilyen versenyszám, akkor megpróbálunk ott is nyerni.” Kasumi Ishikawa

Hoppá: A kínai Ding Ningnek sikerült legyőznie a japán Miu Hiranot a mai ázsiai csatában, 4-1-re szenvedett vereséget a japán, felemelkedő csillag a döntőbe jutást eldöntő mérkőzésen.
Ding egy kicsit elhamarkodta a dolgot az 5. szettben, bár utána megnyerte a mérkőzést. Humoros lett a helyzet, amikor Ding felkiáltott győzelmi örömében, megrázta az öklét és ment kezet fogni a vezető bíróval; sajnos ekkor még csak 10-5 volt az állás.

Harmadszorra sikerül: A kínai Zhu Yulingnak sikerül a második kiemeltet legyőznie az elődöntőben és bejutnia a döntőbe egy 7 szettes mérkőzésen 4:3-ra győzve Liu Shiwent. “Ez a harmadik világbajnokság amelyiken részt vehetek. Az első kettőn Liu Shiwen ellen játszottam és mind a kétszer kikaptam. Most úgy gondoltam, hogy nem adhatom fel, és így is cselekedtem. Nagyon büszke vagyok.” Zhu Yuling

A nap idézete: A koreai Lee Sangsu folytatta jó formáját Düsseldorfban és sikerült legyőznie Vladimir Samsonovot 4-1 arányban a férfi egyes versenyszám legjobb 16-ja között. A mérkőzés után Samsonov nagyra méltatta Sangsu gyorsaságát. Vajon Vladi tudja még tartani a lépést? Az első világbajnokságán 1993-ban Vladi kikapott 3-1-re Jean-Philippe Gatientől. Vajon ez volt az utolsó világbajnoksága? “Valószínűleg idén folytatom még a játékot, hogy utána mi lesz, azt még nem tudom.” Vladimir Samsonov.

Leave a Reply