2017 ITTF Challenge, Zagreb Open

Posted by

A május elején rendezett Horvát Nyílt Nemzetközi Kupán a magyar indulók közül Lakatos Tamás a legjobb 64, Ecseki Nándor szintén a legjobb 64, Pergel Szandra a legjobb 32, Bálint Bernadett a legjobb 64, Ambrus Krisztina a legjobb 64, Madarász Dóra a legjobb 32 és Nagyváradi Mercédesz a legjobb 16 közé jutott be. Párosaink közül Ecseki Nándor és Szudi Ádám a legjobb 8, Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz a legjobb 16, Madarász Dóra és Pergel Szandra a legjobb 16-ba tudta beverekedni magát.

A férfi párosok között a svéd Hampus Norberg és Viktor Brodd igen sima győzelmet arattak cseh Tomas Konecny és Tomas Polansky fölött a döntőben.

A női páros döntőben a japán Sato Hitomi és Hashimoto Honoka 3:0-ás győzelemmel jutott a bajnoki címhez a fehérorosz Daria Trigolos és Nadezdha Bogdanova ellenében. A távol-keleti duó nagyon szép, modern védőjátéka ellen most nem volt ellenszer.

A női egyéni küzdelmekben ismét Hashimoto Honokával találkoztunk, aki az osztrák Sofia Polcanovát verte 4:0 arányban, így a döntők napján 2 aranyérmet is bezsebelt.

A férfi egyéni döntő volt a nap utolsó mérkőzése. A francia Tristan Flore 0:2-ről jött fel 2:2-re és már lassan mindenki elhitte, hogy megtalálta a védő játék ellenszerét ezen a napon. A meccs végére viszont ismért fordult a helyzet, így szintén védő játékkal a görög Gionis Panagiotis győzött 4:2-re és vihette haza a kupát, valamint az aranyérmet.

Leave a Reply