Magyarok a 2017-es világbajnokságon

Posted by

Utolsó frissítés: június 2. 15:15

Május 29:
Mind a 4, ma aszalthoz álló, magyar fiú 4:0-ás sikerrel kezdett! Ecseki Nándor legyőzte a kubai Martinez Livant, Szudi Ádám a 16-os asztal mellett nyert a laoszi PHATHAPHONE Thavisack ellen, Lakatos Tamás a 19-es asztalon játszva hozta első mérkőzését a Wahid Habibie ellen. A legutolsó mai meccs magyar érdekeltséggel, a 17:15-kor kezdődő Nagy Krisztián Filip Radulovic mérkőzés volt, melyet a magyar versenyző nyert 4:0 arányban.

Május 30:
12:30 – Lakatos Tamás a 14-es asztalon a 12:30-kor kezdődő mérkőzésen a tunéziai Mamia Thameur ellen 4:0-t játszott, Szudi Ádám a 17-es asztalon ugyanekkor az amerikai Chodri Kunal ellen 4:1-gyel ment tovább, Ecseki Nándor pedig a 31-es asztalon egy időben az előző két mérkőzéssel a norvég Lindholm Eskilt verte 4:2-re. 45 perccel később kezdődött Nagy Krisztián meccse a 4-es asztalon a tájföldi Passara Pattaratorn ellen, folytatva a többiek sikersorozatát 4:1-gyel vette az akadályt.

17:00 – kisorsoltak még egy fordulót a férfi egyéni számban, így a négy magyar játékos ismét asztalhoz állt. Sajnos ezúttal megfeleződött a továbbjutók száma, ketten Nagy Krisztián – a brazil Vitor Ishiy-t verte 4:0-ra – és Lakatos Tamás – a tájföldi Supanut Wisutmaythangkoon ellen nyert 4:2-re – léptek előre a következő fordulóba. Sajnos Szudi Ádám kiesett a fehérorosz Aliaksandr Khanintól 4:1-es vereséget szenvedve és Ecseki Nándor is alul maradt a skót Gavin Rumgay ellen 4:2 arányban.

18:30 – a Nagy Krisztián/Pergel Szandra páros mérkőzése az ausztrál Kane Townsend/Sarah Tan ellen 4:3-as magyar győzelemmel zárult, valamint Ecseki Nándor/Madarász Dóra páros játszott a román Cristian Pletea/Adina Diaconu vegyes-párossal és nyert 4:0-ra.

19:30 – Sajnos a Póta Georgina/Matilda Ekholm női páros már az első mérkőzésen búcsúzott a küzdelmektől az ukrán/fehérorosz Tetyana Bilenko/Viktoria Pavlovich párostól 4:2-re vereséget szenvedve.

19:30 – a Madarász Dóra/Pergel Szandra magyar páros a cseh/szlovák Karin Adamkova/Tatiana Kukulkova ellen a 14-es asztalon 4:2-re győzött a női párosok kategóriájában.

20:15 – 1-es asztalon Lakatos Tamás/Nagy Krisztián páros mérhette össze tudását és felkészülését Timo Boll/Ma Long párossal. Meglepetés nem született és a német/kínai páros simán 4:0-ra nyert, bár remélem a magyaroknak egy életre szóló élmény volt. A 16-os asztalon Ecseki Nándor/Szudi Ádám kapott játéklehetőséget a belga Martin Allegro/Florent Lambiet ellen, ahol sajnos nagy küzdelemben 4:3-ra alul maradtak, s így nem maradt már férfi párosunk a küzdelmekben.

21:15 – a 11-es asztalon játszva a Nagy Krisztián/Pergel Szandra páros simán, 4:0-ra kerekedett felül a brazil Vitor Ishiy/Caroline Kumahara vegyes-pároson és jutott tovább. Ugyanekkor viszont a 15-ös asztalon az Ecseki Nándor/Madarász Dóra vegyes-párosnak nem sikerült nyernie az egyiptomi Omar Assar/Dina Meshref ellen (0-4).

Május 31:
10:00 órakor kezdett Póta Georgina és sikerrel kezdte meg a napot a magyar indulóknak. 4:0-ra győzött a svéd Linda Bergstrom ellen kihasználva, az ellenfél sokat rontott magától.

12:00 órakor Ambrus Krisztina állt a 10-es asztal mellett és mérkőzött meg a hongkongi Minnie Soo Wai Yammal. Sajnos a magyar versenyző 4:2 arányban alul maradt és ezzel búcsúzott a további küzdelmektől.

13:00 órakor Pergel Szandra és Madarász Dóra is mérkőzést kezdett a nő egyéni számban. Szandra az amerikai Angela Guant győzte le 4:1 arányban, Dóra pedig az azerbajdzsáni Chuyi Zhou felett aratott győzelmet 4:0 arányban, így mind a várták az esti következő fordulót.

15:00 órakor Lakatos Tamás következett és a 12-es asztal mellett legyőzte az orosz Grigory Vlasovot 4:2 arányban.

16:00-kor Nagy Krisztián találkozhatott Zhang Jikével. A kínai bizonyította a világ-ranglista elején elfoglalt helyét és a magyar játékosnak esélyt sem adva 4:0-val ment tovább. Krisztiánnak ezen a versenyen csupa nagy nevek jutottak.

18:00 órakor a női páros küzdelmekben az egyetlen állva maradt magyar egység, a Madarász Dóra/Pergel Szandra duó játszott a 11-es asztal mellett a spanyol színekben induló Galia Dvorak/Maria Xiao ellen. Nehezen, de 4:2-vel továbbjutottak a mieink és holnap már a top16-ban játszhatnak.

19:30-kor Gina állt asztalhoz, de sajnos nem sikerült a reggeli nyerési sorozatot folytatni. A luxemburgi színekben induló Lian Ni Xia jobbnak bizonyult büszkeségünknél és 4:1-es eredménnyel ment tovább a 32 közé.

20:30-kor két mérkőzés is kezdődött magyar részvétellel. Madarász Dóra sajnos kiesett a női egyéni 64 legjobbja között egy 4:1 arányú vereséggel a észak-koreai Kim Songtól. Pergel Szandra pedig a németek legjobbjával Petrissa Soljával mérkőzhetett meg. Szerintem a nap egyik meglepetéseként sima 4:1-es eredménnyel nagyon elszomorított a házigazdákat Szandra és kiejtette a német lányt. Szép játékkal és némi szerencsével – a háló sokat segített – megérdemelt volt a győzelem. Holnap így a legjobb 32 között ismét találkozhatunk Szandrával, aki Dóra mai ellenfelét kapja holnapra.

Június 1:
10:00 órakor az egyetlen állva maradt magyar vegyes párosunk, Nagy Krisztián/Pergel Szandra, kezdte a napot a magyar csapatból. Sajnos nem sikerült a továbbjutást kiharcolni a koreai LEE Sangsu/YANG Haeun páros ellen és 4:0-ás eredménnyel zárult a mérkőzés.

11:15-kor a női párosunk, Madarász Dóra/Pergel Szandra, maradt állva a 6-os asztal mellett. Sajnos nagyon könnyedén 4:0-ra kaptak ki a kínai CHEN Meng/ZHU Yuling párostól és ezzel búcsúztak a küzdelmektől.

15:15-kor kezdődött a harmadik mérkőzés ezen a napon, ahol magyar asztaliteniszezőnek szurkolhattunk. Nagyon is szükség volt a szurkolásra és végül hatalmas csata után Lakatos Tamás 4:2-re megverte a német Bastian Stegert. Tamás nagyon megérdemelten jutott tovább és a hazai közönség megint egy magyar miatt szomorkodhatott.

16:15-kor Pergel Szandra mérkőzése következett a női egyéni versenyszámban. Sajnos az észak-koreai Kim Song magyar verőnek bizonyult, hiszen Madarász Dóra után, most Pergel Szandrán is sikerült felül kerekednie. 4:0-val simán jutott Kim Song a női egyéni versenyszám 16 legjobbjai közé.

Június 2:
14:30 – 4-es asztal – sajnos Lakatos Tamás, mint a legutolsó állva maradt magyar játékos, is búcsúzott a világbajnokság küzdelmeitől. A szlovák Lubomir Pistej 4:0-ra legyőzte Tamást, aki az első két szettben még nem pörgött fel a mérkőzéshez, a harmadik és negyedik szettben már sokkal kiegyenlítettebb volt a játék képe.

Köszönjük Magyarok!

Leave a Reply